Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2012 10:44 - Втори сезон на Earth's Mightiest Heroes
Автор: alshu Категория: Хоби   
Прочетен: 1397 Коментари: 4 Гласове:
0



Почти довърших втория сезон на The Avengers: Earth"s Mightiest Heroes и съм разочарован.

За мен първият сезон беше пример как с минимални визуални средства и семпъл, почти грозноват дизайн може да се направи убийствен екшън. Историята беше динамична, комплексна, смислена, засмукваща зрителя и един то най-добрите canon distillation-и на които съм попадал.

Във втория сезон, първото което се забелязва е лека промяна в character design-а. Не непременно към по-лошо (примерно Enchantress тук изглежда по-секси), но някак не ме зарадва.
Второто нещо е, че битките не са чак толкова много и не са чак толкова добре замислени и анимирани. Не всичко е зле, но има изключително дървени и грозни моменти, претупване на междинни анимации и неестествени пози, каквито нямаше преди.
Сюжетът е по-разпокъсан и епизодичен, а някои от сериите си бяха откровено тъпи. Насилственото вкарване на Spider-Man, Wolverine и Beta Ray Bill (т.е. "конската версия" на Thor :lol:) в историята не изглеждаше добре...за разлика от The Thing, Iron Fist и Luke Cage, които някак си бяха по на място.
Не всичко беше толкова отвратително де.
Имаше епични space opera епизоди и аркове - да кажем бягството на Captain America от затвора, или нападението над 42-ката, както и финалния арк (последните три серии), където имахме приятен animation bump.
Мисля, че част от проблема са оплакванията на Disney XD от първия сезон. Прекалено много over arc-ващи истории имало, не бил подходящ за деца (понеже били тъпички, не съобразявали, не помнели...сякаш няма recap с по-важните неща в началото на всеки епизод, който е свързан с предишни събития).
Може би друга част от проблема е, че в този сезон на екипа са помагали директните им конкуренти от Man Of Action (създатели на "любимите" - Ben 10, Generator Rex и Ultimate Spider-Man). Те в момента произвеждат ново шоу за Avengers, което ще замести EMH, вместо последното да бъде подновено за трети сезон.

Малко се получи, като в ситуацията, когато втория сезон на American Dragon попадна в ръцете на създателите на Kim Possible. Последва неадекватно загрозяване на графиката/анимацията и ръшнато развитие на сюжета. Въобще диснивщини.


Тагове:   анимация,   комикси,   animation,   comics,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. spectacularspidey - Абее не беше толкова зле, но съм с...
29.11.2012 11:13
Абее не беше толкова зле, но съм съгласен, сезон 1 е по-добър. Тук видяхме добър build up към Секретната Инвазия, само дето кулминацията не беше толкова интересна. Епизодите с Red Skull и Winter Soldier бяха страхотни, но Канг получи слаба финална поява. Ultron Unlimited също е солиден епизод, както и двата с Red Hulk, пилотния с Dr Doom и, разбира се, Who Do You Trust.

За екшъна си прав, рядко преминаваше в нещо запомнящо се.
цитирай
2. alshu - не беше толкова зле
29.11.2012 12:49
Не, не беше...но сякаш нарочно го бяха елементаризирали и докарали до нивото на 80-тарски сериал.
Аз пък първия сезон дори го величая, като нов клас продукт.

The Private War of Doctor Doom e първи епизод-зарибявка със задължителен animation bump, а и build up-ът към инвазията (част от който е и Who Do You Trust) беше добър. Той започна още през предния сезон и явно е продукт от усилията на оригиналния екип, а не на "помагачите".

Сблъсъкът на двата хълка беше добър, но на места нещо куцаше и ми звучеше фалшиво. Да правилно съчетание на различни комиксиови истории - туистът, че Red Hulk всъщност е генерал Рос и връзката с оригиналната комиксовата Code Red арка...ама някак историята не ми звучи добре разказана точно по този начин.

Red Skull и Winter Soldier не ми хареса, някак не мога да купя трансформацията обратно към Бъки само заради добрите думи на Кап, а и спящият бяха с такъв грозен дизайн.
Подобно нещо се случи и с The Vision в Ultron Unlimited. С магическия си чар ;))) и простите си думи Кап успя да промени програмирането му. Такива неща не се случваха преди.

Имаше и няколко направо срамни епизода - The Ballad of Beta Ray Bill, Along Came a Spider, Powerless, Yellowjacket (въпреки, че е по канона) и New Avengers (идеята е страшно готина, но реализацията Man Of Action-ска...и само на мен ли ми се струва, че е homage към Half Life 2?).
цитирай
3. alshu - Пропуснах да отбележа
29.11.2012 13:05
Пропуснах да отбележа, че едно от най-любимите ми неща във втори сезон беше S.W.O.R.D (барабар с тежкарското му лого и секси униформите) и шефката му Abigail Brand (wow била създадена от Joss Whedon и John Cassaday).
Много яко присъствие в епизоди, като Welcome to the Kree Empire и Operation Galactic Storm.

цитирай
4. alshu - Пропуснах още нещо ;)))
29.11.2012 17:03
Пропуснах още нещо - sound design-ът и музиката си бяха на същото върховно ниво, както в първия сезон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alshu
Категория: Хоби
Прочетен: 23936
Постинги: 9
Коментари: 13
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930