Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2012 14:31 - Sym-Bionic Titan
Автор: alshu Категория: Хоби   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
0



Ще пробвам да поствам тук разни неща, писани от мен по форуми, защо ме мързи да измислям нови текстове.:lol:
Ето нещо от 09 Октовмри 2012.
Става дума за шоуто Sym-Bionic Titan, което може (или поне доскоро можеше) да се види по нашенската версия на Cartoon Network. По нея дават и други интересни неща, като първия сезон на Young Justice, новите серии на Mystery Incorporated и The Looney Tunes Show (все нови анимационни продукти на WB, които много уважавам), както и една нискобюджетна канадска идиотийка, към която съм силно пристрастен, поредицата гавра с reality TV предаванията - Total Drama (в момента май са на четвърти сезон: The Revenge Of The Island).
Бонусът да гледаш този канал, като дигитална услуга е, че може да избереш оригинален дублаж вместо българския. (Е, нещо напоследък пускат едно и също и по двата стрийма, но мисля че проблемът е в кабелния ми оператор. :lol:)


Подхванах Sym-Bionic Titan. При цялото ми уважение към Genndy Tartakovsky, това е проектът му с най-грозен арт. :lol:
Ако обаче човек (с известен интерес към ТВ анимацията) го преглътне, ще попадне на интересни визуални прийоми, на експлозия от идеи, на странен хумор, както и на няколко абсолютно епични серии.
Замисълът звучи интересно (защото everything"s better with princesses :lol: ), но сюжетите на отделните епизоди са тъпички, а понякога си противоречат един с друг.
Естествено пълно е с дребни и хитри идеи - това са солта и пипера на всяко Genndy Tartakovsky заглавие, но някак не успяват да сработят така добре, както в Dexter"s Laboratory, PPG и Samurai Jack.
Sym-Bionic Titan е буквално изградено от homage-и и референции към безброй източни (daikaijū и super robot) и западни (екшъни и тинейджърски) филми и сериали.
Човек може да го гледа от чиста носталгия по шоутата от 70-те, 80-те и 90-те години.
Тук са масовото унищожаване на градска инфраструктура и monster of the week формулите. Тук е импозантният злодеи, който всеки път дава последен шанс на подчинените си (за разликата обаче, всеки път подчинените са различни :lol:). Тук са училищните хулигани и социалната структура на гимназисткото общество, в което ако не се впишеш те маркират за looser и т.н. и т.н.
Екшънът е доста интересен. Няма майсторство примерно от нивото на Erath Muthiset Heroes, но е чудно, как с тази доста семпла графика са направени впечатляващи неща.
Най-интересните примери са flash back епизода, който описва войната довела главните герои на Земята и финалната арака, в който участват поне четири различни групировки.
Едно от най-любимите ми неща е механичният дизайн на земния антагонист на Титана - H.M.E.R. (a.k.a. "The Hammer"). Той е тежък и тромав, но създателите му знаят за ограниченията и успяват с хитри приспособления и подходящо замислена тактика да ги заобиколят, превръщайки го достоен в противник за "всякаква извънземна паплач". Пилотира го култов персонаж - генерал "shoot first, ask questions later" Julius Steel, който е местната версия на Marvel-ския Thunderbolt Ross :lol:.

Един от големите плюсове на това шоу са гласовете на Tara Strong, Brian Posehn и (last but not least) John DiMaggio. Затова и коментирам опцията да се гледа с английски дублаж.
Нито преводът, нито играта на нашите актьори могат да се сравняват с оригинала.

Да, признавам че е голяма грозотия, но като свикнеш на странната му естетика и ако игнорираш сюжетните глупости, Sym-Bionic Titan е доста потапящо зрителя преживяване.
Не съжалявам за времето инвестирано в гледането на 20-те му епизода.

За съжаление оплакванията от родители заради бруталността на шоуто, както и липсата на печеливша линия от играчки (има слухове, че това е само извинение) довеждат до прекъсването на шоуто. Историята му остава отворено...но поне последният епизод не е cliffhanger :lol:.



Тагове:   анимация,   animation,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alshu
Категория: Хоби
Прочетен: 24018
Постинги: 9
Коментари: 13
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930